Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Garancia

Garancia

Garancia

Minden esetben a megrendelt árú minőségi vizsgálaton esik át, mind a gyártó részéről, mind a www.gumiworld.hu üzemeltetője részéről. Amennyiben mégis megtörténik, hogy valamelyik termékünk hibás, a garancia érvényesíthető. Cégünk az általa eladott termékekre 12 hónap garanciát vállal. A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. Személy, kisáruszállító és off road gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben a terméket átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre, valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat, továbbá a gyártó előírásait betartják. Szélsőséges út és használati körülmények esetében a www.gumiworld.hu üzemeltetője fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.

A garancia nem érvényes:

 • Helytelen tárolás miatti hibákra,
 • A szabványok valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti szerelési vagy üzemeltetési hibákra.
 • Nem rendeltetésnek megfelelő használat miatti hibákra.
 • A jármű vagy tartozékainak hibája által okozott hibákra pl.: hullámos kopás
 • Baleset, rongálás vagy egyéb külső behatás okozta hibák pl.: átszakadás külső sérülés miatt; egyéb külső mechanikai sérülés,
 • Az abroncs túlterhelése miatti hibákra pl.: peremrobbanás, nyomatéktörés javított abroncsokra, gyors kopásra

 

A garanciális igény bejelentése:

Gumi Bázis Kft.
8372 Cserszegtomaj, Rezi út. 13
Tel:06-30-501-8484
info@gumiworld.hu
Adószám: 24305323-2-20
Cégjegyzék szám: Cg. 20-09-073498

A bejelentésnek tartalmaznia kell:

 • a bejelentő neve
 • a gumiabroncs részletes adatai: méret, mintázat, terhelhetőség, gyártási szám,
 • gumiabroncs esetében: profilmélység,
 • az eladás időpontja és helye, az üzemeltető / vevő / nevét, jármű típusát, az abroncs felszerelési pozíciója (pl.: jobb első, bal hátsó…), a leszerelés időpontja
 • a megreklamált abroncs tárolásának helye
 • a hiba leírása
 • a vásárlói számla sorszáma, és annak másolata
 • a termék felszerelési helye

 

A garanciális igény elbírálása

Az elbírálást a gumiabroncs importőr cég vagy a gumiabroncs gyártó cég végzi. Amennyiben a hiba a gyártó vagy az importőr hibájából adódik, úgy a vevő kérésére, új gumiabroncsra cseréli, vagy a termék árát megtéríti.

A bejelentés időpontjában érvényes eladási árból a www.gumiworld.hu üzemeltetője az elismert reklamációs követelés illetve a maradvány csatornamélység arányában engedményt ad.

A reklamáció elbírálását a www.gumiworld.hu üzemeltetője reklamációs jegyzőkönyvben rögzíti, amelyet később az igénybejelentő is megkap. Ha a vevő az elbírálással nem ért egyet, akkor a vásárlás helyén kérheti a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szakvéleményének beszerzését.

A vizsgálat költségét abban az esetben a vásárlónak kell megtéríteni, ha a hiba nem rendeltetésszerű használatból, helytelen kezelés, tárolás, elemi kár vagy erőszakos behatás miatt következett be. Amennyiben a vásárló a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség véleményét nem tudja elfogadni, panaszaival bírósághoz fordulhat, igényét a kereskedővel szemben polgári peres eljárás keretében érvényesítheti.

Kátyúgaranciával megvásárolható termékek listája:

-Regisztrációhoz kötött (www.katyugarancia.hu)

-Bridgestone,Continental,Debica,Dunlop,Firestone,Fulda,Goodyear,Hankook,

-Laufenn,Michelin,Points,Sava,Uniroyal,Vredestein,

-Csak azon termékek regisztrálhatóak melyek szerepelnek a fentebb felsorolt listában,a webáruházban pedig a termék adatlapon  a kátyugarancia szó alatt a piktogramm is jelzi!